CRACIUN SI REVELION ISRAEL Plecare: 23.12 SI 27.12.2010 ( 8 zile);  transport avion;

Plecare: 23.12 si 27.12.2010

TARIFE SPECIALE:
CRACIUN: 599 EURO/PERS loc in camera dubla
REVELION: 579 EURO/PERS loc in camera dubla
Supliment camera single: + 220 euro
Reducere al 3-lea adult in camera:- 15 euro
Reducere copil 2–12 ani (in camera cu 2 adulti): - 25 euro
Servicii incluse:

-bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
-7 nopti cazare cu demipensiune (6 mic dejun si 7 cine) la hoteluri 3*/4*
-transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de persoane)
-vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program -excursie cu vaporasul pe Marea Galileii
-insotitor de grup roman si ghid local
Compania aeriana: Elal. Orar de zbor informativ (ore locale):OTP 11.05-TLV 13.40/TLV 07.05-OTP 10.05
Servicii neincluse:
-taxe de aeroport(145 euro/pers–obligatorie, se achita la agentie)
-bacsisuri (30 euro/persoana–obligatorii, se achita la agentie)
-asigurarea storno (1,5% din pretul total – optionala dar recomandata)
-asigurarea medicala (aprox. 23 ron-obligatorie)
-cine festive, excursii sau vizite optionale,bauturile alcoolice sau racoritoare la mese, cheltuieli personale;

inapoi

PROGRAMUL EXCURSIEI:
Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Jerusalem – Ein Karem Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul din Otopeni, la plecari internationale langa statuie. Decolare din Bucuresti; sosire in aeroportul din Tel Aviv. Deplasare spre Jerusalem. Se viziteaza orasul nou – Menorah. Apoi plecam spre Ein Karem - locul unde s-a nascut Ioan Botezatorul. Aici se viziteaza biserica Sf. Ioan Botezatorul. Cina si cazare in Jerusalem/Bethlehem.
Ziua 2. Jerusalem – Bethlehem Dupa micul dejun, incepem ziua cu o privire panoramica asupra Ierusalimului de pe Muntele Maslinilor. Vom vizita apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit (locul de unde Domnul Isus privind Cetatea Jerusalemului a prezis “pustiirea” ei). Continuam vizita cu Biserica Natiunilor (care adoposteste piatra pe care s-a rugat Isus inaintea patimilor) si Gradina Ghetsimani (unde se pot vedea maslini care au fost martorii trecerii Domnului pe acolo) si Grota Ghetsimani. Urmeaza o plimbare pe Cardo Jerusalemului in directia Muntelui Sion pentru a vizita Mormantul Regelui David si Foisorul unde a avut loc "Cina cea de Taina". Apoi vom calatori cu autocarul pana in orasul Betlehem - locul unde Domnul Isus s-a nascut. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului (ridicata pestre grota si ieslea unde s-a nascut Isus), Piata Ieslei (Mager) si campul pastorilor evrei unde acestia au fost anuntati de nasterea lui Isus. Intoarcere in Jerusalem/Bethlehem pentru cina si cazare.
Ziua 3. Marea Moarta - Qumran – Ierihon Mic dejun. Plecare spre Marea Moarta, travesand desertul Iudaic. Sosire la Marea Moarta – timp liber pentru relaxare (posibilitate de cumparaturi la magazinul de cosmetice cu produse pe baza de minerale din Marea Moarta), dupa care trecem pe langa Qumran, locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Incheiem ziua cu o vizita la Ierihon, cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afla Manastirea Tentatiei Domnului, unde Domnul Isus s-a luptat cu tentatiile Satanei (optional: transfer cu telecabina si vizitarea manastirii: aprox. 15 usd/persoana – se achita la fata locului). Seara ne intoarcem la hotel in Jerusalem/Bethlehem pentru cina si cazare.

Ziua 4. Jerusalem Dupa micul dejun, incepem de la Poarta Leilor a Orasului Vechi prin a vizita Zidul Plangerii de unde vom urca pe Muntele Moriah – locul unde se afla “Dome of the Rock”. Vom continua traseul pe Via Dolorosa (drumul crucii) pana la Biserica Sfantului Mormant (Golgota, Piatra Ungerii, Biserica Invierii, locul unde a fost descoperita Sfanta Cruce, Capela Sfantului Mormant, Icoana Facatoare de Minuni). Intoarcere la hotel in Jerusalem/Bethlehem pentru cina si cazare.
Ziua 5. Raul Iordan – Marea Galilee - Tabgha - Capernaum Mic dejun. Calatorie de a lungul vaii Iordanului spre Marea Galileii vizitand locul unde Domnul Isus a fost botezat de catre Ioan Botezatorul in raul Iordan (Yardenit). Pe malul Marii Galileii vedem Muntele Fericirii cu panorama spre Capernaum si Tabgha. Vizitam Biserica Multiplicarii unde Domnul Isus a savarsit minunea inmultirii painilor si casa Sfantului Petru (Capernaum). Urmeaza o plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii. Cina si cazare in Galileea.
Ziua 6. Cana Galileii – Nazareth - Muntele Tabor Mic dejun. Dimineata vizitam Cana Galileii cu biserica unde Domnul Isus a savarsit primul sau miracol transformand apa in vin. De la Cana ne indreptam spre Nazareth unde Domnul Isus a copilarit si a trait cu Iosef si Maria. Vom vizita apoi Biserica Sfantei Fecioare Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Dupa amiaza ne indreptam spre Muntele Tabor, locul transfigurarii Domnului (optional: aprox 5 euro/persoana pt taxi)). Intoarcere pentru cina si cazare in Galileea (Nazareth / Tiberias).
Ziua 7. Muntele Carmel – Haifa – Caesarea – Jaffa Dupa micul dejun ne intreptam spre Muntele Carmel, locul unde a avut loc lupta dintre preotii lui Baal si profetul Ilie. Plecare apoi spre Haifa pentu a vedea minunatele gradini Baha’s. Continuam drumul spre Caesarea, orasul port antic construit de regele Irod, unde vom vedea apeductul roman (optional se viziteaza orasul roman cu teatrul si hipodromul ramase din sec II si orasul cruciat: aprox. 5 euro/persoana – se achita la fata locului. Deplasare spre Jaffa pentru vizita apoi intoarcere la Jerusalem/Bethlehem pentru cina si cazare.
Ziua 8. Jerusalem – Tel Aviv Transfer la aeroport si decolare.
In seara de CRACIUN se va pleca la Bethlehem pentru slujba care va avea loc in Biserica Nasterii Domnului.